AK står för "Allow Knowledge" men är även initialerna i mitt namn 
Ann Karlsson.

På dagarna arbetar jag som kemilärare och har tvåltillverkning som hobbie där mycket av min "lediga" tid tillbringas i tvålrummet där jag labbar med dofter och ingredienser.   

Mina mål är att ta vara på och dela med mig av saker jag brinner för, som miljö och gammal kunskap som vi håller på att förlora till cybervärlden. 

Jag vill sprida kunskap i hur vi alla kan hjälpas åt att lämna efter oss en opåverkad planet till nästa generation, men även att sprida mindre kemikalier i naturen på ett sätt som inte påverkar vår levnadsstandard som vi har vant oss vid.

AK-tvålen är en naturlig produkt vilket innebär att den kemiska process som uppstår när fett och lut blandas bildar ämnena tvål och glycerin. Ämnet tvål är en molekyl med lång "svans" som fett och smuts fastnar på.

Glycerin är ett eftertraktat mjukgörande och hudvårdande ämne som vid industriell tillverkning ofta skiljs ifrån tvålen för att säljas och användas i andra produkter som smink och godis. Eftersom glycerinet finns kvar i AK-tvålar blir den snällare mot huden och de torkar inte ut på samma sätt som "vanlig" fabrikstillverkad tvål kan göra.

Är du intresserad av en kurs i tvåltillverkning kan du ta kontakt med mig via e-post:  ann.karlsson@mail.com 
Eller har du en idé på ett bra tvålrecept? Hör av dig så går vi vidare med idén om jag tror att jag klarar av den.